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FARINATA GENOVESE

Ultimo Aggiornamento: 17/11/2005 11:02
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31/10/2005 15:20

Per 4 persone

250 g di farina di ceci
750 g d’acqua
2 cucchiai d'olio extravergine d'oliva
sale

Diluite la farina di ceci con l'acqua, mescolando con una frusta per evitare che si formino dei grumi. Ungete abbondantemente con l'olio una teglia con i bordi bassi e versatevi il composto in uno strato non più alto di mezzo centimetro. Mescolate un poco per amalgamare la farinata all'olio e mettete a cuocere in forno caldo (200°C) finché la superficie sarà dorata e croccante. Tagliate a fette la farinata e mangiatela caldissima.

A scelta si possono aggiungere al composto altri ingredienti tipo cipolline,gianchetti(un tipo di pesce),carciofi tagliati fini.



A fainà de faenn-a de çeixi a l'è unn-a gôlositè pei liguri. Unn-a votta ô l'ea ô mangià di camalli, ancheü l'diventou quello di "becchi fin". Dixän che a fan anche i toscani e i sicilien: dommandelô a ôn zeneise, ô se mettià a rie.
Disfè mezô chillo de faenn-a de ceixi in en mezô litro d'aegua. Remescelô ben e poi faelô riposà unn-a nöette intrega. L'indôman sciûmelo, remescè ancûn e giunteghe l'euio (1 gotto) e sâ.
Versé ô composto in te in testo basso e, a preferenza, deghe dô romarin, e infornè. L'ideale ô l'è in forno a legna.
A fainà, a Zena, a se mangia bôggente e côn in vè de peivie neigro.

[Modificato da --MUTTLEY-- 31/10/2005 15.25]

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